Известие

Collapse
No announcement yet.

Реглаж фарове!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ходи баце до ванто за 7 лева ( мисля че толкова беше) ще ти направят реглаж.
    Иначе някъде из пдф-ите май имаше схема как се регулират фаровете.
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
      Човека имал нужда от помощник а не от севети!
      Alfa 155 1.8 92g. - Винаги в сърцето ми.
      Alfa 166 2.0 T.S. 2000g. - Перфектната кола!
      "If the sun refused to shine, I would still be loving you.
      When mountains crumble to the sea, there will still be you and me."

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
        Имам предвид, че като е вдигнат малко десния фар се получава по добра осветеност на пътя пред теб, без да заслепяваш насрещтното движение, освен ако не караш на острова!
        Получява се една наклонена линия...какво и е грозното???
        Каква е разликата ляв или десен? Направи си следния опит: вдигни си десния фар с 3 см., иди на 50 метра пред колата и виж няма ли да заслепява. После ще говорим.
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Колегата didod много правилно е описал в общи линии как да се направи реглаж на фаровете срещу стена. Наистина страничното положение е малко по-кофти за определяне, но за вертикалното няма проблеми.
          Двата фара се регулират на еднаква височина. Ако единият е по-високо ще заслепява насрещните независимо дали е ляв или десен. Това е предопределено от конструкцията на фара и начина на оформяне на светлинния лъч. Според изискванията в Европа от средната точка наляво лъчът очертава хоризонтала (т.е. осветява от хоризонталата надолу), а от средната точка наляво - наклонена възходяща линия (респективно осветява от тази линия надолу).
          Alfa 156 1.8 TS
          FIAT Tipo 2.0 i.e. GT

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
            Каква е разликата ляв или десен? Направи си следния опит: вдигни си десния фар с 3 см., иди на 50 метра пред колата и виж няма ли да заслепява. После ще говорим.
            Аз мойте така съм си ги направил...не те агитирам, споделям...и заслепява само зайците в канавката
            Дори и да ги реголираш еднакво....ще видиш на стената, че фара от дясно свети по високо, получава се една наклонена осветеност.....знаеш ли от къде идва това????
            ...като идеш на 50 метра по у лево...няма да те заслепява!!!!....иначе все едно си у насрещното движение, ако си точно пред колата!!!!
            Last edited by Бобби; d.m.y г., 15:32.
            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

"Наклонената осветеност" се получава точно заради конструкцията на фаровете според правилата в Европа - както съм описал по-горе. Такъв наклон в дясно от средата на фара се получава и при двата фара - и левия, и десния.
              Alfa 156 1.8 TS
              FIAT Tipo 2.0 i.e. GT

Comment

Първоначално публикувано от joro_d Покажи съобщение
                "Наклонената осветеност" се получава точно заради конструкцията на фаровете според правилата в Европа - както съм описал по-горе. Такъв наклон в дясно от средата на фара се получава и при двата фара - и левия, и десния.
                ..въпроса ми беше към дидод....
                ...и като дигнеш с малко десния, плучавам по добра осветенос..която не пречи на движещите се в лявата лента.... не го забивам все пак в космоса...само една идея...

Comment

zdr

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                  Мерси партио и 20ка ше им дам само да не се занимавам!
                  sigpic 155 2.5 TD VM31B 07.03.1997
                  http://www.youtube.com/watch?v=r7_l0...6CE27&index=21
                  !!! http://vbox7.com/play:8b1da481&al=1&vid=1084993 !!!

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                    ..въпроса ми беше към дидод....
                    ...и като дигнеш с малко десния, плучавам по добра осветенос..която не пречи на движещите се в лявата лента.... не го забивам все пак в космоса...само една идея...
                    Ясно, че не ме агитираш. Но все пак другия път като се разминаваш с някого по околовръстното, да речем, а десния му фар ти свети в очите повече от левия, сети се за темата тук. Едва ли крушките са му различни... Така, предлагам да спрем със спора, щото колегата си намери решение на въпроса май и няма нужда да пълним темата повече.
                    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                      Ясно, че не ме агитираш. Но все пак другия път като се разминаваш с някого по околовръстното, да речем, а десния му фар ти свети в очите повече от левия, сети се за темата тук. Едва ли крушките са му различни... Така, предлагам да спрем със спора, щото колегата си намери решение на въпроса май и няма нужда да пълним темата повече.
                      OK

Comment

Аз пък предлагам тази тема да се поизчисти малко и да бъде направена важна в нашия раздел.На много колеги може да им е от помощ!

155 2.5 V6
                        Passat 2.5 TDI 180hp highline

Comment

точно така,да се маха целия излишен спам и да се прави важна тема,ако го правят във Вантао да се каже,цена,време за майсторлък и др. подробности.
                          ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Според мен е по-добре някой с малко свободно време и с повечко желание да вземе да обобщи информацията в един пост в отделна тема, която да стане "важна".
                            Не че не може да се ползва и тази, но тук има някои противоречиви постове, а и като че ли не е структурирана подходящо за такъв род тема
                            Обмислете и този вариант и кажете какво да правим. Вие решаватe, а аз просто изказвам мнение, не го налагам
                            155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Благодарско! Аз се наемам със задачата.В близките дни ще постна обобщената информация

155 2.5 V6
                              Passat 2.5 TDI 180hp highline

Comment

e да де ,но и някои да немери и да отиде до сервиз да му го направят и да каже колка струва и как стоят нещата. Явно този някои ще съм аз,като си оправя колата ще отида да си направя реглажа и ще споделя за какво иде реч.
                                Last edited by MUROMAN; d.m.y г., 18:05.
                                ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Working...
                                X